keskiviikko 8. elokuuta 2012

Saariston rengastie 2. päivä 4.8.12 (Nauvo - Houtskari)

Tuntuu, kuin olisin mennyt juuri nukkumaan, kun aurinko alkaa kuumottaa autoa. Juha on jo hereillä ja innoissaan lähdössä eteenpäin. Aloitamme päivän kuitenkin aamupalatarpeiden etsimisellä. Autossa on kaikki lähellä, joten kauaa ei mene aikaa siihen, kun toteamme veden puuttuva. Sitähän piti ottaa mukaan kanisteriin ennen lähtöä, mutta kukas sitä silloin muisti :-) Juha ottaa kanisterin ja käy hakemassa vettä... jonka toteamme olevan ihan jotain muuta kuin juomakelpoista. Testaamme siis miltä kahvi ja puuro maisuvat poreiseen villivadelmaveteen keitettynä. Juhalla on puuron kanssa pieni etu, koska puurossa on mausteena marjoja, joista yksi on vadelma. Minä ostin mukaan kertapusseja vaniljakahvia (ylläriylläri), joten minun makuelämykseni on ehkä eksoottisempi kuin Juhalla.

Aamupala maistuu kaikesta huolimatta hyvin ja pääsemme siirtymään lauttasatamaan. Nauvon ja Korppoon välillä lauttoja kulkee usein, joten kauaa ei tarvitse odotella, kun olemme jo Korppoon puolella. Pysähdymme Korppoon kylässä, kuvaamme kivikirkon hautausmaineen, ostamme torilta mansikoita ja jatkamme matkaamme suut makeana Korppoon saaren etelälaidalle ilmatieteenlaitoksen säätutkan luo Rumariin. Maisemat täällä eivät ole niin hienot kuin kuvittelimme, mikä saattaa johtua siitä, ettemme kiivenneet ylös torniin.

Korppoon kivikirkko

Korppoon säätutka

Tutkalla vierrailleet olivat tehneet kivillä kaikenlaisia kuvioita.

Saari on mäntyinen ja kallioinen.

Rumarista jatkamme Saaristokeskus Korpoström:iin, jossa yllätykseksemme on koko vuorokauden maksullinen parkkipaikka. Eihän tällaista ole edes Helsingin keskustassa :-) Ranta on rauhallinen, vanha tuulimylly kuvauksellinen ja ilma aurinkoinen. Mikäs täällä on istuskellessa. Vielä kun paluumatkalla autolle taidan saada palapelikuvankin otettua, voimme jatkaa matkaa lauttasatamaan hyvillä mielin.

"Vanha" tuulimylly

Jossain poteissa kukki vielä kukkasetkin

Olisiko tästä palapelikuvaksi?

Odottelemme puolisen tuntia pääsyä tähän mennessä pisimmälle lauttamatkalle, jossa autostakin kannattaa kuulemma nousta ylös. Näin teemmekin ja toteamme saariston olevan kaunis mereltäpäinkin katseltuna. Ihmiset katselevat maisemia ja vastaan tulevia lauttoja lautan takaosassa ja meille selviää miksi, kun käymme etuosassa kurkkaamassa. Vaatteet märkinä ja nauraen juoksemme takaisin autoon :-)

Korppoo jää taakse

Merimerkkejä oli erilaisia

Takaisin autoon :-)


Houtskarissa tie kapenee selvästi. Mutkainen tie on varmasti oivallinen moottoripyöräilijöille, joita näkyykin paljon matkan varrella. Suuntaamme Näsbyn kylään lounaalle. Vierasvenesataman ravintolasta on kehuttu saatavan saariston ainoat hampurilaiset, joten tartumme syöttiin. Ateria on maukas ja kokoliha hampurilaisleivän välissä hyvää.

Päätinpä minäkin ottaa kuvia aterioistani (ja arvatkaa kuinka monta otin :-) )

Houtskarin vierasvenesatama

Katselemme rannan touhuja hetken ennenkuin jatkamme Hyppeisten Borgbergetiin. Paikalla on näköalatorni, josta meille selviää, kuinka laaja saaristo todellisuudessa on.  Istuskelemme hetken tornissa, otamme muutaman kuvan ja lähdemme takaisin autolle. Palaamme rengastielle ja suuntaamme Mossalaan yöpaikalle. Matkan varrella on kaksi lyhyttä lauttamatkaa, joissa saamme yksityisen kuljetuksen. Muita autoilijoita ei näy ja lautat vievät yli vaikka yhden auton kerrallaan.

Saaristomaisemaa Borgbergetissä


Leirintäalueella on asuntoautoille sähköpaikat asfaltilla. Ei kovinkaan mukava viettää iltaa ulkona auton vieressä, joten lähdemme kiertämään aluetta. Kiipeämme taas näköalatorniin, jonne saammekin pian seuraa nuorista, jotka ovat lähteneet kuuntelemaan Nicke Lingelliä. Hän esiintyy yhtyeensä kanssa illalla leirintäalueen ravintolassa.
Maisemaa leirintäalueen näkötornista

Emme kuitenkaan vietä iltaamme ravintolassa, vaan istuskelemme autossa ja suunnittelemme seuraavaa päivää. Sunnuntaisin kulkee ensimmäinen lautta Iniöön klo 12.15, sitä ennen menee yksi lautta klo 11.00 Heponiemeen. Päätämme ajaa auton lauttajonoon heti klo 11, jotta mahdumme mukaan 12.15 lähtevään lauttaan.

Sitä ennen nukumme kuitenkin pitkät yöunet rauhallisella leirintäalueella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti