lauantai 4. elokuuta 2012

Saariston rengastie 1. päivä 3.8.12 (Espoo-Nauvo)

Taivaalta tulee vettä! Eihän niin pitänyt käydä tänään :( Tänään piti auringon paistaa ja mahdollistaa meille hieno alku Saariston kierrokselle...No eipä siinä mitään, jääkaappi täyteen ja tavarat autoon, viimeiset tarkistukset ja matkaan.

Vesisade yltyy, kun päästään moottoritielle.  Auto kulkee kuitenkin tasaisesti, mitä nyt jossain jyrkässä mäessä vähän hyytyy. Testaamme alamäessä auton kulkemista ja meneehän se lujaakin :-)

Kaalilaatikko odottaa jääkaapissa, joten puolukkahilloa pitää saada sen kyytipojaksi. Käymme siis kaupassa tekemässä viimeiset täydennykset ennen pikkuteille siirtymistä.

Aikaa matkantekoon menee enemmän kuin osasimme ajatella. Jossain Kaarinan nurkilla rupeaa epäilyttämään, ehdimmekö Nauvon leirintäalueelle ennen sulkemisaikaa. Ongelmana vain se, että mistään ei sulkemisaikaa löydy :-) Soitan Nalle Kekkoseen (nollakakkoseen) ja vastaaja sielläkin koittaa selvittää Lomanauvon aukioloaikoja. Kun hänkään ei niitä löydä, yhdistää hän puhelun Nauvoon. Yllätykseni on melkoinen, kun leirintäalueellakaan ei tunnuta tietävän, milloin paikka pistetään kiinni. Pyydetään soittamaan lauttamatkan jälkeen, jotta tietävät, laitetaanko avaimet postilaatikkoon vai ovatko vielä paikan päällä.

Paraisten ja Nauvon välillä on lossi, joka kulkee aikataulun mukaan ja seuraava lossi lähtee klo 22.15. Odottelemme parikymmentä minuuttia ennenkuin pääsemme matkaan.

Lossit Nauvoon


Nauvon puolella kuulemme, että leirintäalue on edelleen auki, kun sinne tulisimme. Jatkamme siis matkaa illan hämärtyessä yöksi. Onneksi reitti on tuttu aikaisemmalta reissulta, joten tiedämme, mihin ajamme.

Leirintäalue on Nauvon toisessa päässä juuri ennen Korppoon lossin lähtöpaikkaa. Alue on metsäinen ja etsimme autolle tasaisen paikan, johon parkkeeraamme. Emme juurikaan kierrä aluetta, onhan ilta ja pimeää. Ranta kuitenkin löytyy ja puucee. Syömme iltapalan ja käymme nukkumaan, jotta jaksamme jatkaa matkaa aamusella :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti