sunnuntai 26. elokuuta 2012

Korfu 17.8.12: Gouvia

Tänä "aamuna" ei tarvittu kelloa, koska nukkumaan ei ehtinyt ollenkaan :-) Lentokentälle on lähdettävä ennen puoli neljää ja koska matkavalmistelut jäivät "vähän" viimetinkaan, meni yö pakkaillessa ja ruokia kotiväelle laitellessa.

Pojan kyydissä ystävän kautta lentokentälle, lähtöselvitys, turvatarkistus (taas piippasin, kun unohdin lasit päähän...), rahat automaatista, pieni aamupala ja koneeseen. Norvegianin lento Korfun kentälle oli tasainen ja sujuva, ja perillä melkein puoli tuntia ennen määräaikaa. Finnmatkoilta oli varattuna hotellikuljetus, joten pääsimme sujuvasti myös kohteeseen, Gouviaan Helion Resortiin.

Koska edellinen yö meni valvoessa eikä koneessa nukkuminen onnistu vieläkään, menee ensimmäinen päivä lepäillessä ja Gouvian kylään tutustuessa. Onneksi mitään ihmeellistä ei tälle päivälle ollut suunnitelmissakaan. Kamerakaan ei ole vielä esillä, joten saapumiskuvat tällä reissulla on kokonaan ottamatta. Onneksi aikaa kuitenkin vielä on, joten eiköhän lomakuvia ehdi ihan tarpeellisen määrän ottamaan.

Korfulla on tähän aikaan vuodesta yleensä ilmat alkaneet jo vähän viiletä. Säätiedotusten mukaan meilläkin pitäisi olla puolipilvistä, mutta hattaraakaan ei taivaalla näy. Aurinko paistaa, lämpöä on riittävästi (mittareitahan etelän maissa ei yleensä näe missään) ja aika kuluu mukavasti lepotuoleilla maatessa ja meressä uidessa.  Kyllä! Täällä vesi on minullekin sopivaisen lämmintä!

Ensimmäinen kreikkalainen salaatti nautitaan hotellin allasbaarissa. On se vain niin ihmeellistä, kuinka hyvältä salaatti täällä maistuu. Ainekset ovat saaneet kasvaa auringossa kypsiksi asti ja maku on sen mukainen. Kreikkalainen oliiviöljy salaatissa ja appelsiineista juuri puristettu mehu viimeistelevät kevyen lounaan.

Hotellihuoneistomme on kaksio, jossa mahdollisuus ruoan laittoon. Perinteisesti aamupala laitetaan itse, mutta muu ruoka käydään nauttimassa "ulkona", täällä ihan kirjaimellisesti! Illan tultua päätämme aloittaa ravintoloihin tutustumisen ensimmäisestä vastaan tulevasta ravintolasta, joka Gouviassa sattuu olemaan nimeltään Romeos :-)

Auringon laskiessa pimeä tulee etelässä nopeasti, joten on aika mennä nukkumaan ja keräämään voimia huomista päivää varten. Tänään ei ole varmastikaan vaikea saada Nukkumattia kiinni!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti