keskiviikko 29. elokuuta 2012

Korfu 20.8.12: Barbati

Herätys aamulla klo 8. Silmät niin turvoksissa eilisestä tuulesta ja auringosta, että niitä tuskin saa auki. Ystävä on jo kahvinkeitossa, kun kömmin ylös sängystä. Aamupala, aurinkorasva ja suoraan bussipysäkille, josta lähtee klo 9.20 vihreä bussi pohjoiseen.
Matka ei kestä kauaa ja bussi jättää meidän Barbatissa ylös kylään. Käymme kaupassa ja laskeudumme alas rantaan.

Ranta on siisti ja hyvin hoidettu pikkukiviranta.  Otamme kaksi petiä ja varjon (6€) ja käymme nautiskelemaan auringon lämmöstä ja rannan äänistä.


Rannalla kulkee kiinalaisia hierojia ja päätän ottaa jalkahieronnan. Onpa rentouttavaa... Auringon säteet kuvastuvat kirkkaasta merivedestä. Mieleni alkaa tehdä uimaan! Onkohan vesi lämmintä vai taas liian kylmää minulle? Varovasti työnnän varpaani aaltoihin ja vesi tuntuu lämpimältä! Ihanaa! Voin mennä uimaan :-) Vesi on todella kirkasta ja ranta siisti, joten missä sitä saisikaan paremmin rentouduttua kuin täällä!

Kesävarpaat vol 2

Nälkä herättää haaveista takaisin todellisuuteen. Otamme muutaman askeleen ja olemmekin rantaravintolassa. Kreikkalainen salaatti maistuu hienosti kuumuudessa.

Palaamme takaisin pedeillemme ruoan jälkeen. Uimme ja palvomme aurinkoa vuorovedoin. Italialainen "oopperalaulaja" aloittaa konserttinsa merisellä areenalla. Ihmiset kuuntelevat ja katselevat toisiaan hymyillen. Näyttää, että kaikilla on selvästi rento olo! 

Kuka voisi kellot seisauttaa ja ajan pysäyttää
kun maailma lainaa kaikkein kauneintaan
Kuka voisi kellot seisauttaa ja ajan pysäyttää
kun maailma antaa kaikkein parastaan

Tänään ei kukaan seisauttanut kelloja, joten keräämme kamppeemme, kiipeämme ylös kylään ja istahdamme ravintolaan, jossa on upeat näkymät kylään ja merelle.


Bussi vie meidät takaisin Gouviaan. Ilta kuluu normaaleissa etelän rutiineissa: suihkua, ruokailua (S.O.S restaurant, ruoka ihan hyvää, mutta henkilökunta liian kohteliasta), kaupoissa kiertelyä ja yleistä hömpötystä.

Hotellille palatessamme menemme pieneksi hetkeksi parvekkeelle istuskelemaan. Nurmikolla kaukana seuraavien talojen pihoilla liikkuu kissaperhe. Valkoinen äiti ja värikäs sekä valkoinen pikkukisu. Ystävä kutsuu kissoja "kis kis", emmekä ole koskaan nähneet kissojen tulevan ihmisen luo niin lujaa, kuin nämä kissat meidän luoksemme juoksevat. Pennut ovat selvästi vieroituksessa, koska emokissa sähisee niille, kun ne yrittävät päästä nisälle. Nälkäisiä ovat varmasti ja luulevat  meillä olevan heille makupaloja tarjolla. Iso kissa hyppää ketterästi parvekkeelle ja käy oven eteen makaamaan. Valkoinen pieni kissa jää maukumaan pihan puolelle, mutta värikäs pentu onkin neuvokas. Se etsii sopivan paikan ja kiipeää varmasti ensimmäistä kertaa parvekkeelle. Ja käy sohvalle makaamaan :-) Ihania pikku otuksia!Kissat lähtevät, kun huomaavat eväät laihoiksi ja meidän on mentävä ajoissa nukkumaan, koska huomenna on aikainen lähtö retkelle Albaniaan.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti