sunnuntai 26. elokuuta 2012

Korfu 19.8.12: Paxos ja Parga

Sunnuntai-päivälle olemme varanneet risteilyn Paxoksen saarelle ja Pargaan. Bussi noutaa hotellin edestä klo 8.15, joten tänäänkin on noustava ylös aikaisin. 

Bussi vie meidät Korfun satamaan, jossa Georgia-laiva jo odottaakin. Osallistumislappusten täytön jälkeen pääsemme sisään laivaan ja etsimme itsellemme aurinkoiset paikat. Sellaiset löytyvät laivan keulasta. Olen käyttänyt koko matkan ajan 30:stä aurinkoöljyä ja siihen meinaan tänäänkin luottaa. Normaalisti ihoni palaa helposti auringossa, mutta tämän kesän olen syönyt Karoteenitabletteja ja niistä näyttää olevan hyötyä. Tähän mennessä en ole palanut lainkaan!

Meri on tyyni, kun matkaamme Paxoksen kauniille saarelle. Satamassa on suhteellisen ahdasta ja paljon laivoja liikkuu suuntaan jos toiseenkin. Ihme ja kumma kukaan ei törmää kehenkään, mitä nyt muutama ankkuri jää kiinni toisten laivojen kiinnitysköysiin :-)Meillä on muutama tunti aikaa tutustua Geoksen kylään. Täällä, kuten Korfullakin, arkkitehtuuri on saanut vaikutteita Italiasta, talot on maalattu pastellinsävyin ja niissä on harjakatot.

Tänään syömme kreikkalaisen salaatin rannan tavernassa, emmekä pety täälläkään. Jostain syystä (ehkäpä kuumuus) ei päiväaikaan tee mieli syödä lämmintä ruokaa, salaatti mehun kanssa riittää mainiosti. Tarpeellinen määrä nestettä on kuitenkin juotava, jotta nestetasapaino ei pääse järkkymään.


Näyttää olevan muuallakin ankkoja...

Roska-auto :-)

Taverna oikealla
Paxokselta lähdemme kohti Pargan kylää manner-Kreikkaan päin. Matka-aika sinne on reilut puoli tuntia ja istumme sen peräkannella varjon alla. Auringossa on vietetty koko päivä, joten nyt on paras pitäytyä hetki varjossa. Laivan sisätiloihin emme kuitenkaan halua mennä!

Parga yllättää kauneudellaan. Olin kuvitellut sen suureksi kaupungiksi, josta löytyy vain pieni historiallinen keskusta. Kuinka väärässä sitä voikaan olla! Jo rantapoukamaan sisään ajettaessa maisema hivelee silmää. Voi kun saisinkin tämän kauneuden vangituksi kameran kennolle!

Kaunista...


Rantauduttuamme ihastelen vielä kaupunkia alhaalta päin, kun ystäväni sanoo, että menemme kahville Venetsialaiseen linnoitukseen, joka sijaitsee ylhäällä vuorella. En uskonut meidän ehtivän niin pitkälle muutamassa tunnissa, mutta ystävä vakuuttaa, ettei matka ole kovinkaan pitkä.

Kiipeämme kapeita kujia pitkin ylöspäin. Kurkimme kauppoihin ja tuoksuttelemme tavernojen tuoksuja. Mieleni tekee Fish Spahan, johon aika ei tällä kertaa riitä. Portaita on paljon, mutta matkan varrelle osuvat maisemat saavat matkan tuntumaan lyhyeltä. Pian olemmekin jo linnoituksella, josta maisema on mahtava! Turkoosi meri ja pinjapuiden vihreys yhdisteltynä pastillinsävyisiin taloihin on maisema vertaansa vailla. Tänne haluan tulla vielä toisen kerran ihan ajan kanssa!

Linnakkeen Cafeteriassa otan taas jo tutuksi tulleen appelsiinimehun ystävän virkistäessä itseään drinkillä.  Seuraavassa pöydässä istuu erään kaverini kaksoiskappale. Jos hän ei puhuisi tanskaa, voisin olla varma, että hän on Eki! Täytyykin kysäistä häneltä, mitä teki Pargassa vieraan naisen kanssa elokuussa :-)

Aika kuitenkin rientää, joten on pakko lähteä takaisin laivalle. Kotimatka on suhteellisen pitkä ja olemme Korfun satamassa seitsemän maissa. Päätämme mennä suoraan syömään, jotta pääsemme järkevään aikaan unten maille. Ruokapaikaksi valitsemme Romeos:in uudestaan, koska kamera ei ollut ensimmäisenä iltana mukana ja halusin muutaman kuvan kotiinviemisiksi Romeosista.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti