sunnuntai 26. elokuuta 2012

Korfu 18.8.12: Kassiopi

En herää yöllä kertaakaan, havahdun vasta kun kello soi. Ystävälle makuuhuoneen lämpö on ollut liikaa ja hän on siirtynyt jossain vaiheessa olohuoneen puolelle nukumaan. Olohuoneessa on huoneiston ilmastointi, joten se pysyy vähän vilpoisampana, vaikkei ilmastointia kylmälle saakaan.

Ensimmäisen varsinaisen lomapäivän olemme päättäneet viettää Kassiopissa, pienessä kalastajakylässä saaren pohjoispäässä. Bussi Kassiopiin lähtee Korfun kaupungista klo 9, joten se on hotellimme kohdalla noin klo 9.20.

Korfun kaupungista kulkee kahden tyyppisiä busseja. Siniset bussit ovat lähilinjan busseja ja vihreät kaukobusseja. Lähilinjalla pääsee Dassiaan saakka, mutta jos haluaa siitä eteenpäin, tulee ottaa vihreä "kaukobussi".

Suuntaamme siis pohjoiseen. Mutkitteleva vuoristotie kulkee välillä rannan tuntumassa meren pinnan korkeudella, välillä korkealla vuoristossa. Maisemat hivelevät silmiä ja ensimmäisen kerran tällä matkalla mieleni tekee ottamaan kuvia. Bussilla kun matkustamme, ei kuvan ottaminen ole kuitenkaan mahdollista. Vihreitä busseja kulkee harvakseltaan (seuraava bussi lähtee Korfun kaupungista klo 11), joten bussista poishyppääminenkään ei onnistu, joten tyydyn istumaan penkilläni ja nautin maisemista.

Kassiopin kylä on kasvanut pienestä kalastajakylästä suuremmaksi lähinnä turismin kannattamana, mutta on siitä huolimatta säilyttänyt sievän luonteensa. Bussi vie meidät keskusaukiolle, joka on kuten keskusaukiot kreikkalaisissa kylissä yleensäkin: huomaamaton, mikäli et tiedä olevasi keskusaukiolla :-)

Suuntaamme ensin satamaan. Satamassa on yllättävän vähän pieniä kalastusveneitä, enemmän näyttäisi olevan suurempia moottoriveneitä. Joku vanha, pieni vene sentään löytyy
   Lämpö on noussut aamun lukemista korkeuksiin, joten istahdamme rantabaariin ja otamme juomat. "Fresh orange juice":n tilaaminen käy jo sujuvasti. Ravintolanpitäjän pieni poika sulostuttaa seurallaan ja pääskyset lentävät ympärillä. Kreikkalainen musiikki kruunaa tunnelman...

Suuntaamme kauppojen kautta takaisin ylös keskusaukiolle ja siitä eteenpäin rannalle. Rannat täällä koillis-korfussa näyttävät olevan pikkukivirantoja, joista saan nyt ensimmäistä kertaa enemmän tuntumaa. Omassa hotellinrannassamme ei ole juurikaan aaltoja, joten merenpohja on limainen. Täällä sensijaan aallot huuhtovat kiviä, jotka hioutuvat pyöreiksi ja pysyvät puhtaina levistä. Jostain syystä en mene täällä uimaan, vaikka ilma on kuumaa ja vesi tarpeeksi lämmintä.
Tämänpäiväinen kreikkalainen salaatti syödään rantabaarissa.  Kylläisenä jatkamme vielä hetken auringon palvontaa ennenkuin lähdemme takaisin keskusaukiolle. Busseja Korfuun päinkään ei mene päivän aikana montaa, joten haluamme varmistaa pääsymme klo 16.15 bussiin.

Tällä kukalla on jo kausi ohi

Väriäkin löytyi

ja tällainen kummajainen. Näitä näkyi saarella muuallakin


Hotellille päästyämme käymme vielä hotellin omalla rannalla kurkkaamassa, olivatko eilen tavatut lintuset vain vierailulla vai hotellin vakioasukkaita. Vakioasukkaita näyttivät olevan:


Jatkamme päivää normaalein etelän rutiinein: suihkun jälkeen syömään. Vuorossa on seuraava ravintola kylään päin ja se sattuu olemaan Bella Mamma. Mamma näytti viettävän aikansa laskutuksen puolella ja oli laittanut Papat heilumaan tarjoilupuolelle. Hienosti selviytyivät urakastaan, olimmehan edelleen Gouvian hiljaisella puolella. Ruoka näyttäisi olevan täälläkin kreikkalaista laatutavaraa, joten nälkää emme varmasti tällä reissulla tule näkemään :-)

****
Alla vielä Korfun Koillisosan kartta, josta selviävät paikatja ehkä vähän etäisyydetkin.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti