lauantai 22. joulukuuta 2012

Huvikumpu - Uusi koti ja muuttopuuhat

Aina joskus käy niin, että elämässään saa jotain, jota on oikein paljon toivonut. Näin kävi minulle tällä viikolla.

Olen jo muutaman vuoden seurannut Kanta-Hämeen omakotitalomarkkinoita. Aluksi seutuun ja asuntomarkkinoihin tutustuen, sittemmin jo vähän vakavamminkin taloja katsellen. Taloja on tullut ja mennyt, mutta sitä unelmien pihapiiriä ei ole kohdalle sattunut.

Tänä syksynä aloin viemään haavettani määrätietoisemmin eteenpäin, olipa jossain vaiheessa jo uuden talon rakentaminenkin mielessä, kunnes kohdalle osui vanha osakeyhtiömuotoinen kolmen asunnon rivitalo Tervakoskelta. Huvikumpu nimeltään! Siinä loksahtivat lopulta paikoilleen juuri ne asiat, joita olen toivonut... muutamaa pientä yksityiskohtaa lukuunottamatta.

Tämä, vuonna 1919 valmistunut hirsitalo, on saanut juuri pintaansa uuden julkisivun, joka on vielä maalaamatta. Aiemmin on kunnostettu ikkunat, katto, lämmitysmuoto ja vähän sähköjäkin.  Talossa asuu itseni lisäksi kaksi muuta perhettä, joten en jää yksin talossa mahdollisesti ilmenevien ongelmien kanssa. Puutteiksi lasken sen, että piippu on jossain vaiheessa päätetty sulkea, joten takkaa en kotiini saa. Saunan puute ei itselleni ole mikään ongelma. Vastapäätä taloa löytyy uimahalli, jossa voin käydä saunomassa ja kesällä käyn tietysti mökillä, josta löytyy maailman paras sauna!

Kuvia ja matkoja  -blogiin en halua asumiseen ja sisustamiseen liittyviä asioita sen enempää sotkea, joten perustin Huvikummulle oman bloginsa. Käyppä kurkkaamassa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti