sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Gran Canaria - Puerto Rico 12.11.12

Sanotaan, että Puerto Ricossa paistaa aina. Tänä aamuna sen huomaa erityisen selvästi. Vuoristossa ympärillä on joka puolella paksut pilvet, mutta tämä Puerto Ricon "kattila" on pilvetön. Mistä se johtuu, sitä ei ole minulle kukaan pystynyt ymmärrettävästi selittämään, mutta ympärilleni katsoessa totean sanonnan pitävän paikkansa.

Tänään tarkoituksemme on viettää "koti"päivä, emme siis lähde mihinkään Puerto Ricosta, vaan katselemme täällä ympärillemme. Käymme varmasti ostoskeskuksessa katsomassa, olisiko siellä jotain, mihin saisi rahansa käytettyä. Ruokaan ei täällä rahaa kulu, sillä aamupalalla pärjää pitkälle iltaan.Eilen söimme aamupalan ja päivällisen jälkeen vain isänpäiväkahvit kakunpaloineen eikä päivällisaikaan ollut vielä yhtään nälkä. Nestetasapainosta tosin pitää pitää huoli, jottei huono olo pääse yllättämään.

Testasin aamulla hotellin nettiyhteyden ja totesin sen huonoksi. 1€=10min.=juuri ja juuri sisään facebookiin. Täytynee siis käydä ostoskeskuksessa katsomassa, olisiko siellä paremmat linjat. Langattomista yhteyksistä ei täällä puhuta mitään.

Asuntoasioita olen joutunut täällä miettimään sen verran, että olenko valmis luopumaan tästä kaikesta = matkustamisesta sen vuoksi, että saisin itselleni omakotitalon? Juuri tällä hetkellä tuntuu, että en ole. Joku pieni talo on myynnissä Ryttylässä, joka olisi hinnaltaan järkevä. Sitten on tietysti Huvikumpu... Uutta kotia hankittaessa pitää pitää mielessä se, että asunnon voi jättää tyhjilleen muutamaksi viikoksi ongelmitta. Ja se, että asumiskulujen maksamisen jälkeen on taloudellisesti mahdollista päästä viettämään lomaa muuallekin kuin oman kodin pihamaalle. Tietysti on hienoa, jos koti on paikassa, jossa myös arjesta on mahdollista nauttia.

Päivä on ollut aurinkoinen täällä Puerto Ricossa, vaikka muualla päin saarta on kuulemma ollut pilvistä ja kylmempää. Törmäsimme ostoskeskuksessa pariskuntaan, jotka ovat olleet saaren itärannalla 4 viikkoa. He olivat lähteneet tänään tänne auringon toivossa. Ja täällähän sitä aurinkoa saa :-)

Ostoskeskuksessa on kauppoja joka lähtöön. Löytyy vaatteita,koruja, kenkiä, laukkuja, objektiiveja (en ostanut yhtään!) jne. Ruokapaikkoja löytyy kiinalaista,vietnamilaista, suomalaista, hampurilaista ... kaikkea on tarjolla ja hinnatkin pysyvät alhaalla suuren tarjonnan vuoksi. Ostan itselleni repun, joka on ollut ostoslistallani jo pitkään. Eilen ostimme äidin kanssa itsellemme hellemekot. Tämän reissun ostokset onkin varmasti nyt tehty!

Iltapäivä kuluu mukavasti altaalla aurinkoa ottaen ja uiskennellen. Oma personal trainerini (=äiti) opettaa minulle vesijumpan saloja. Se on hauskaa, varmasti myös niiden mielestä, jotka tarkkailevat touhujamme hotellin parvekkeilta :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti