tiistai 18. joulukuuta 2012

Gran Canaria - Puerto Rico - 17.11.12

Ensimmäinen viikko täynnä, toinen tulossa! Muutaman pilvisen aamun jälkeen aurinko paahtaa tänään pilvettömältä taivaalta. On  todella kuuma eikä suorassa auringonpaisteessa viitsi kauaa olla. Minua on yöllä puraissut joku ötökkä, olkapäässä on reikä ja reiän ympärillä iso patti. Äidillä on onneksi lääkettä :-)

Tänään on selvästikin vaihtopäivä. En ole itsekään tottunut olemaan ns. rantalomalla kuin viikon ja nyt minulla on vielä viikon oleskelun jälkeen toinen viikko edessä. Luksusta!

Espanjalaisten perhekeskeisyys on selvästi huomattavissa kaikesta. Nuorin lapsista on aina tärkein ja pääsee joka paikkaan ensimmäisenä. Me olemme illalla ravintolassa Finnish Family, joka onkin ihan loogista, mutta jos pöydässä istuu 3 pariskuntaa, ovat he Family 1, Family 2 ja Family 3. Niinpä nimeämme itsekin hotellin perheitä familyiksi. Täällä on esimerkiksi juhlaFamily, joka on viettänyt täällä tämän viikon aikana kolmet juhlat. Siispä melkein jokaisena iltana on ravintolassa laulettu Happy Birthday:tä :-) Nyt seisovat juhlaFamilyn jäsenet tuolla kadun varressa odottamassa kyytiä lentokentälle. Juhlat ovat ohi ja arki taas edessä.

Eilisen taivalluksen jälkeen tarvitsemme lepoa, joten asettaudun altaalle ja varaan itselleni varjon ja pedin. Auringon paahtaessa vilvoittelen itseäni altaassa uiden. Haen kameran altaalle ja otan kuvia vedestä - kuinka se loistaa auringon paisteessa.  Palmun alla on hienoa levätä. Isä lähtee kävelemään rannalle ja houkuttelee meidätkin kahvin jälkeen katselemaan rapujen touhuja rannassa. Ravut ovat ihmeen arkoja ja kävelevät vinottain ... vai onko se sivuttain. Pitkään pitää olla paikoillaan ennenkuin ne tulevat näkyviin kivien koloista.Vain yhdestä ravusta saan kuvia.

Aallot eivät kainostelleet vaan löivät rantakiville kovalla voimalla. Niitä on mukava kuvailla ja kotona sitten näkee, kuinka kuvat onnistuvat. Vaikka aurinko alkaa jo painua horisontin taa, on vieläkin niin kuuma, että hiki valuu kävellessä. Tänään on tainnut aurinko tarttua ihoonkin ja tehdä rusketusta punaisen värin tilalle. Lieneekö apteekista löytyneillä porkkanatableteilla tässä osaa tai arpaa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti