maanantai 9. syyskuuta 2013

Helsingin majakka (pohjamajakka) - 28.7.2013

Majakkabongaukseeni kuuluvat lähinnä tavalliset majakat, pohjamajakat oli veneettömänän bongaamisen vaikeuden vuoksi pakko rajata ulkopuolelle. Poikkeuksen tekee Helsingin majakka, jonka saa bongattua "helposti" Tallinnan laivalta. Eipä siis muuta kuin bongausreissulle :-)

Laiva lähti Helsingistä illalla, joten taisimmepa olla jo nukkumassa, kun se ohitti Helsingin majakan. Kotimatkalla päätimme olla skarpimpia!

Jossain vaiheessa matkaa kipasimme hytissä ja mitä sieltä ikkunasta näkyikään? Majakka. Äkkiä kamera mukaan ja kannelle kuvaamaan! Vähän ihmettelimme, miksi majakka tuli niin nopeasti laivan lähdön jälkeen, mutta napsimme kuvia sitä sen enempää ajattelematta.


Tallinnan majakka

Ilma kotiinpäin matkustaessamme oli mitä mainioin. Aika harvoin voi matkaa viettää laivan kannella palelematta, mutta tällainen onni kohtasi meidät tuolla reissulla. Ihmettelimme sumulauttoja, joita tuli vastaan silloin tällöin. Kylmä henkäys, kostea ilma ja näkyvyys nollaan.


 

Laivan kannella istuessamme katsoimme, kuinka meitä lähestyi majakka. Majakka? No tuohan se vasta on Helsingin majakka! Ja taas juostiin. Kameraa ei tietystikään ollut mukana kannella, mutta onneksi laivan vauhti ei ollut kova ja hytti oli lähellä.

Helsingin majakka 28.7.2013


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti