sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Gran Canaria - Puerto Rico 16.11.12 - Retki Inglesiin

Herätyskello herättää klo 7.30. Päätän sulkea silmäni vielä hetkeksi ja herään 8.23. Nukkumaan 21.07 ja ylös 8.23, voisi sanoa, että täällä tulee levättyä :-)

Aamupala odottaa hotellin ravintolassa ja syömme sen taas hyvällä ruokahalulla. Sudokuntekohetken jälkeen lähdemme kävelemän bussiasemalle. Hetken asemalla ihmeteltyämme huutaa yhden bussi kuski taikasanat Meloneras! Sinnehän me olemme menossa. Ei muuta kuin bussiin, joka lähteekin saman tien etelään. Kipuamme rantatietä kallioille tunnelin läpi, tie on mutkikas ja maisemat hienot. Jäämme bussista Melonerasin asemalla ja lähdemme kävelemään kohti rantaa ja majakkaa. Rantatie on siisti ja kukkaset kukkivat kauniisti. Tämä näyttää sellaiselta paikalta, jonne voisin tulla uudestaan vaikka koko viikoksi. Palmut huojuvat rantabulevardilla ja aallot lyövät rantakiviin. Täällä aallot ovat suuria ja meren tuntu on vahvempi kuin Puerto Ricossa aallonmurtajien sisällä.

Lähdemme kulkemaan kohti hiekkadyynejä, matkalla näkyy hiekasta tehtyjä veistoksia.  Hiekkadyynit... kuinka niitä voisi kuvata? No vaikka niin, että saisin varmasti helposti päiväni kulumaan kuvaten hiekan, veden ja tuulen tekemää taidetta hiekkaan. Erilaisia kuvioita, aaltoja, joita tuuli tekee hiekkavuoriin. Dyynit muuttavat muotoaan koko ajan ja aallot muovaavat rantaviivaa sekä ihmisten askelten jälkiä siellä. Aallot lyövät välillä korkealle ja pysyvät toisinaan kauempana. Välillä ne tulevat huomaamatta takaa ja kastelevat ihmiset uimahousuja myöten. Suurin osa dyyneistä on nudistirantaa, joten vastaan tulee ihmisiä, joilla on vain hattu päässä tai reppu selässä. Nudistirantoihin tottumattomalle vähän outoa...

Dyynejä riittää ja riittää. Aurinko paistaa välillä pilvien lomasta ja välillä tulee vettä. Erikoinen yhdistelmä :-) Me kävelemme rantaviivaa pitkin emmekä lähde kiipeämään hiekkavuorille ollenkaan. Kävelemme dyynit päästä päähän ja matkaan menee yhteensä 3 tuntia. Välillä istumme nauttimassa olostamme, äiti käy uimassakin!

Dyynien loputtua kiipeämme portaita ylös ja saavumme Playa del Inglesiin. Inglesissä on ekumeeninen kirkko, jossa järjestetään suomalainen jumalanpalvelus joka perjantai klo 17, joten suuntamme kirkolle. Pienen välipalan jälkeen pääsemme sisään kirkkoon. Suntio kertoo, että kirkkorakennusta käyttää 29 eri uskontokuntaa, joten se on kovassa käytössä. Kirkko on täynnä sanankuulijoita tänä perjantaina. Mukavana tapana tässä kirkossa on se, että suomalaisen jumalanpalveluksen jälkeen täällä lauletaan "Maa on niin kaunis" kirkon pihalla.

Kirkonmenojen jälkeen ajamme bussilla Puerto Ricoon, käymme syömässä Felippen tarjoamaa ruokaa ja ruoan jälkeen olemmekin ihan valmiita nukkumaan. Huomenna on uusi päivä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti