torstai 6. joulukuuta 2012

Gran Canaria - Puerto Rico 13.11.12

Aurinko paistaa aamulla todella polttavasti. Vedän kasvoilleni viiskymppistä aurinkovoidetta, koska iho on selvästi ärtynyt eilisestä paisteesta. Ei onneksi muualta kuin kasvoilta.

Vedämme aamupalan jälkeen vähän henkeä ennenkuin lähdemme naapurikylään Amadorekseen. Alkumatkasta aurinko paistaa kuumasti, mutta vuorten toisella puolella on pilvistä ja lämmintä. Mainio keli kävelylle. Menemme taas rantatietä pitkin, tällä kertaa kävelemme koko rannan toiselle puolelle ja koitamme kurkata myös Amadoreksen rannan pohjoispuolen maisemaa. Kiipeämme jyrkkää kalliota vähän matkaa, kunnes näemme seuraavan kylän mustan rannan. Päätämme kääntyä takaisin, koska hiekkapolju ei näytä houkuttelevalta.

Kierrämme rantaa pitkin takaisin hiekkarannalle ja istumme rannassa hetken lepäämässä ja seuraamme rannan touhuja. Minä jatkan isän kanssa varpaat sannassa rantaviivaa pitkin rannan toiselle puolelle, kun äiti kiertää rantapuotien kautta. Hiekka on vesirajassa välillä pehmeää ja välillä piikkisen kovaa. Pysähdymme yhdessä rannan viimeiseen ravintolaan nauttimaan jäätelöannokset!

Kävelemme takaisin Puerto Ricoon ja mitä lähemmäs pääsemme "kotia", sitä enemmän auronko tulee esiin pilvien takaa. Pakko se on uskoa: Puerto Ricossa paistaa aina!

Päiväkahvien jälkeen käymme altaalla jumppahetkessämme. Aurinko paahtaa kuumasti ja veteen upottautuminen on miellyttävää. Suihkun ja päivälevon jälkeen käymme iltaruoalla hotellin ravintolassa. Näyttää siltä, että hotellissa on joka ilta elävää musiikkia.

Illalla saan matkatoimistolta tekstiviestin, jossa kerrotaan Espanjassa olevan yleislakkopäivä huomenna. Saa nähdä, kuinka paljon se vaikuttaa täällä saarilla. Ainakin hotellin ravintola on auki huomenna, sen varmistimme heti :-) Jos olisin nyt Madridissa saattaisin nähdä taas mellakkapoliisit. Ei haittaa, ettei niitä täällä varmasti näekään. Rantaloman voi hyvin viettää ilman niitä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti