torstai 11. elokuuta 2011

Sydney -> Darwin

9.8.2011 Sydney to Darwin

Aikamme Sydneyssä oli ohi ja jatkoimme matkaamme Darwiniin. Aamulla ehdimme syödä runsaan aamiaisen hotellilla ennen kyytiä lentokentälle. Kone oli aiempiin matkamme koneisiin verrattuna pieni, mutta hyvin silläkin matka taittui. Sydneyn kentällä oli ruuhkaa, joten odottelimme jonkin aikaa lähtöä ja katselimme, kun koneita laskeutui ja nousi. Viimein tuli meidänkin vuoromme. Perässä odotti jo iso joukko seuraavia lähtijöitä. Vilkas näytti kenttä olevan.
Sydneystä Darwiniin tällaisella koneella

Minulla oli onni istua ikkunapaikalla juuri tämä lento. Oli mielenkiintoista nähdä, millaista autiomaata suurin osa tästä mantereesta todellakin on! Pitkiä suoria teitä aavikon läpi. Oli onni, että emme lähteneet alkuperäisen suunnitelman mukaisesti tekemään matkaamme ajamalla aavikolla asuntoautolla!

Kone laskeutui kolmen maissa ja pääsimme hotellille näppärästi taxilla. Täällä koimme senkin ihmeen, että kelloja siirrettiin puoli tuntia taaksepäin. Olen aina kuvitellut, että minuutit ovat kaikkialla samat, vain tunteja siirretään, mutta nyt olen oppinut, että näin ei täällä pohjois-Australiassa olekaan.

Lämpöä täällä on kolmisenkymmentä astetta, siis ihan tarpeeksi, että hien saa pintaan. Hotellissa on uima-allas, mutta ainakaan tänään emme vielä pulahtaneet veteen. Vesi on kuulemma lämmintä, joten siinä mielessä uimaankin voisi mennä.

Kotiuduimme hotelliin ja lähdimme vähän Darwinin keskustaan pörräämään :-) Meren rannalla on Waterfront, jossa oli hauska aaltoallas, hiekkaranta ja nurmialueita, joilla sai oleilla ja nauttia lämmöstä. Kävelimme rannalla ja istahdimme muutamaankin ravintolaan ruoan toivossa, mutta ravintoloissa ei välitetty meitä palvella. Onneksi näin, koska löysimme rannan läheisyydestä mainion ruokapaikan,jossa annosten koollakaan ei kitsasteltu. Palvelu oli hyvää ja nopeaa. Tuli ihan sellainen tunne, että tänne voisi tulla toisenkin kerran.
Waterfront


Kävelimme hotellille päin rantabulevardia ja ihmettelimme, miksi sitä ei oltu kunnostettu oikeaksi bulevardiksi. Ilta-aurinkokin laski juuri ja seutu olisi ollut hienoa, mikäli se olisi laitettu ns. turistikuntoon. Kuvat kertovat sitten lisää, kunhan saan ne julkaisukuntoon.

Darwinin rantaa


Tilaa vaikkapa rantakahvilalle olisi kyllä ollut

Eikä auringonlaskussakaan ollut moittimista

Nyt kello on puoli kymmenen ja olemme kaikki ihan nukkumaanamenokunnossa. Ihmeesti tämä matkustaminen väsyttää!

Huomenna on vuorossa retki Litschfieldin kansallispuistoon. Lähtö on aamulla seitsemältä, joten paras mennä nukkumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti