lauantai 6. elokuuta 2011

Hongkong - Sydney

5.8.2011 Sydney
Lento Hongkongista lähti ajallaan. Joku oli levitellyt kiviä reitille Filippiinien kohdalle, joten meno oli aika pomppuista. Päivälento oli huomattavasti mukavampi kuin yö-sellainen. Viereemme sattui Sydneyssä asuva, turkkilainen herra, jonka kanssa saimme harjoitella englanniksi jutustelua.

Aamulla siis lähdimme Hongkongista 9.00 koneella ja olimme täällä hotellilla Darling Harbourissa 21.30. Sen verran on tullut katsottua Tulli-ohjelmia, että vähän jännitti, pääsemmekö ollenkaan maahan. Mitään ongelmia ei kuitenkaan ollut, edes koiria ei tullissa näkynyt. Näytti siltä, että vanhempia käsiteltiin oikein silkkihansikkain :-) Kentältä tultiin tähän hotellille shutte-taxilla, yksityisellä sellaisella (50dollarin hintaan).

Hotellihuoneet ovat suht vaatimattomia, mutta välttävät meille. Me olemme Ollin kanssa 3 kerroksessa ja vanhemmat katselevat maisemia 9nnessä kerroksessa. Molemmat huoneet ovat maalle päin, joten sataman maisemia emme huoneen ikkunasta katsele. Näin päätimme huonetta buukatessamme, koska tarkoitus ei ole tutustua kaupunkiin hotellihuoneen ikkunan kautta. Hotellin langaton yhteys on sen verran hintava (n.20€/vuorokausi, ei kuitenkaan rajatonta surffailua), että päätimme koittaa vapaita yhteyksiä esim. Mäkkärissä. Blogin päivittäminen verkkoon tapahtuu tästä eteenpäin siis viiveellä.

Vähät kosketukset ausseihin ovat olleet myönteisiä. Small talk tuntuu onnistuvan, ainakin paremmin kuin meiltä suomalaisilta. Miehillä on lisäksi nätit silmät :-)

Huomenna on tarkoitus lähteä North Rocksiin sukulaisia tapaamaan.

Lopuksi vielä yhteenveto Hongkongista: Jos olet kaupungissa vain muutaman päivän, ota hotelli ihan rannasta. Vaikka etäisyydet eivät ole kamalan pitkiä, pääsee helpommalla, kun liikkumisen yleisillä kulkuvälineillä voi minimoida. Kowloonista pääsee todella helposti Star Ferryllä Hongkongin puolelle. Samalla saa lauttaristeilyn ja pääsee katsomaan, kuinka Hongkongilaiset itsekin kulkevat. Hinnasta ei lahden ylitys jää kiinni: yksi sivu maksoi 2'50 dollaria (0,25€).
Ota Octopus-kortti. Muutamalle päivälle riittää hyvin 150 dollaria. Sillä maksaa jo kaikki bussimatkat. Lisäksi korttia voi käyttää esim. 7eleveneissä. Paljon muitakin paikkoja kuulemma on, ongelmaksi muodostui se, että ainakaan me emme löytäneet mistään listausta siitä, missä kortilla voi maksaa. Kun vierailu on lopullaan, voi kortin viedä takaisin ostopaikkaan ja käyttämättömät rahat saa takaisin. Kätevää!
Kaupunki on siisti ja Hongkongilaisista jäi miellyttävä vaikutelma ja tunne, että uudestaankin voisi mennä. Aikaa pitäisi vain varata huomattavasti enemmän, jos haluaisi todella ehtiä tutustua kaupunkiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti