perjantai 19. elokuuta 2011

Heinäkuussa palvelukseen astuneiden vala - Pasit esittäytyvät

Poikani meni armeijan harmaisiin (miksiköhän sanotaan harmaisiin, vaikka ovat ihan vihreitä?) tammikuussa ja on palvellut kuljetusjoukoissa Santahaminassa Pasi-kuskina.

Heinäkuussa aloittaneiden vala-tilaisuus järjestettiin eilen Senaatintorilla ja kuljun paseja lähti tilaisuuteen kuusi kappaletta. Pasit lähtivät Santahaminasta poliisisaattueessa 10.50 ja ottivat osaa valan jälkeen suoritettuun ohimarssiin. Myös Kaartin soittokunta ja varuskuntasoittokunta olivat mukana ja ohjelmassa oli myös minitattoo. Isoveli soittaa kaartin soittokunnassa, mutta ei esiintynyt ryhmän mukana tällä kerralla.

Näin hyvän tilaisuuden tullen en voinut olla lähtemättä kaupunkiin katsomaan, kun oma poika esiintyy näinkin juhlavassa tilaisuudessa. Kamera oli luonnollisesti mukana, joten tässäpä vähän kuvasatoa. Kaikilta valansa antaneilta pyydän anteeksi, että pääosan kuvissa saivat Pasit ja Kaartin soittokunta.
Kaartin soittokunta piti huolen musiikista.

Minitattoossa esiintyi ensin Kaartin soittokunta
ja Kaartin jälkeen varuskuntasoittokuntaPasit oli nimetty Mannerheimristin ritarien kunniaksi. Ensimmäinen oli Vihma.Toinen oli SavolainenKolmas oli HäkkinenNeljäs oli minun poikani johtama pasi, joka sai kunnian olla nimetty Janhusen mukaanViides pasi oli nimetty Ekholmin mukaanJa kuudes pasi oli nimetty Korpi-ritarin kunniaksiLiikenne laitettiin poikki, kun valan tehneet taistelijat, pasit ja soittajat marssivat Senaatintorilta Kasarmintorille.Vielä Kasarmintorilta oman poikani johtama Pasi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti