keskiviikko 20. heinäkuuta 2011

Australia - Valmistautuminen alkaa

Vähitellen pitää käydä miettimään, mitä kaikkea sitä matkalla tarvitsee ja mitä kannattaa mukana kantaa. Siirtymiä on kahden viikon aikana neljä, joten matkalaukkua vedetään perässä vieraissa paikoissa muutaman päivän välein.

Tärkeää on (kameran lisäksi) pitää huoli, että matkalukemista piisaa. Työkaverilta sain muutamia vinkkejä ja bookplussaa selaamalla valitsin lisäksi pari pokkaria: menomatkalla keskityn tulevaan ja luen Tamara McKinleyn Merten taa. Lentokoneessa istumme reissun aikana 57 tuntia (+kenttäajat), joten aikaa lukemiselle on riittävästi. Kun lukupaketti australiasta on luettu, jatkan Toscanaan :-) Elisabeth Adlerin Kesä Toscanassa on lukuvuorossa toisena. Elämän lempeät maut päätyivät tilaukseen viimeisenä, mutta jälkeenpäin huomasin, että se onkin tilapäisesti loppu. Taitaa käydä niin, että kolmas kirja hankitaan lentokentältä Lontoon lennon lähtöä odotellessa.

Viime kesän vaellusta varten hankinkin ulkoiluvaatetta, joten niistä ei nyt tarvitse huolehtia. Uimapuvun ostin (ihmeen helposti löytyi), muutaman puseron ja mekon myös. Kengät ja sandaalit löytyvät (toivottavasti...) valmiina. Aurinkorasva vielä hankittava ja pojalle ruokaa kahdeksi viikoksi tänne kotiin. Aurinkorasvan kanssa koitan tänä kesänä olla tarkempi: viime kesänä pakkasin purkin käsimatkatavaroihin, joten sehän jäikin turvatarkastuksen roskiin.

Vanhana akvaristina odotan innolla Suuren Valliriutan retkeä ja mietin, pitäisikö snorkkeli ostaa valmiiksi täältä suomesta vai voisiko sen hankinnan jättää perillä tehtäväksi. En ole koskaan snorklannut, joten tekniikan opettelua voisi tehdä vähän jo kotona, ettei mene perillä turhaan aikaa perusasioiden opetteluun. Toisaalta epäilen, että olen kuitenkin niin arka, että en uskalla koko snorklausta koittaa. Onneksi retkellä on mahdollisuus tutustua merenalaiseen elämään lasipohjaveneen kyydissä.

Aikaa lähtöön ei ole enää paljoa, joten asioita pitää saada eteenpäin. En halua viettää ensimmäistä lomapäivääni hätäisesti kaupoissa juosten :-)

2 kommenttia:

  1. Ah, Merten taa - hyvä valinta. Kyseessä on muuten trilogia, eli jos kiinnostut henkilöiden vaiheista, niin samaa herkkua löytyy vielä kahden kirjan verran. Pelottomien maa ilmestyi viime vuonna ja viimeinen, Perintöosa, ihan tässä hiljan.

    VastaaPoista
  2. Tässä kävikin nyt niin, että Merten taa -kirja jäi saamatta ja nuo kaksi muuta on tulossa.... Harmi, että meni näin päin, mutta enköhän pärjää noillakin

    VastaaPoista