tiistai 19. heinäkuuta 2011

Australia - Matkaa odotellessa

Viime syksynä se alkoi: haaveilu matkasta maapallon toiselle puolelle Australiaan. Aamulehden välissä olleessa mainoksesaa oli hienoja kuvia ja mainioita maisemia... tuonnehan olisi pakko päästä.

Ensin matkaa suunniteltiin asuntoautolla tehtäväksi, mutta etäisyyksien selvittyä suunnitelma vaihtui meille räätälöidyksi muutaman viikon kiertokäynniksi. Meille tarkoittaa itseni lisäksi pikkuveljeä, äitiä ja isää.

Joulun välipäivinä suunnitelma hioutui lopulliseen muotoonsa ja jäimme odottamaan elokuun toista päivää... lähtöpäivää! Matkan suunnittelimme yhdessä Aktiv-Resortin asiantuntijan kanssa ja sieltä tilattu paketti sisältää lentojen ja hotellien lisäksi 5 retkeä eri puolilla Australiaa:

Lähdemme 2.8. (mikäli lennonjohtajat suovat) Lontoon kautta Hongkongiin. 5.8. lennämme HongKongista Sydney:n. Sydneyssä on tarkoitus tavata sukulaisia, käydä Blue Mountainilla ja tutustua kaupungin nähtävyyksiin sen verran, kun muutamassa päivässä ehtii.

Sydneystä lennämme Darwiniin, jossa retket Litchfieldiin ja Katarinan rotkoon. Darwinista lennämme Cairnsiin, josta retket Valliriutalle ja Kurandaan. 16.8. lähtö takaisin kotiin Hongkongin ja Lontoon kautta.

Matkaa olemme tällä porukalla tehneet aikaisemminkin yhdessä, joten mitään suuria tunteiden myrskyjä ei odotettavissa ole. Eniten jännittää se, kuinka nyt täysikäinen, vaan ei aikuinen poikani matkan ajan kotona selviää. Vanhempi pojista selviää armeijan harmaissa hienosti, vaikka äiti ei kotona päivystäkään :-)

Matkalle on tarkoitus ottaa mukaan kamera ja paaaljoon muistitilaa. Lisäksi matkaan lähtee iPad, jonka avulla koitetaan pysyä mukana maailman menossa ja johon siirtyy kuvista varmuuskopiot säännöllisin väliajoin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti