lauantai 30. heinäkuuta 2011

Australia - reissun retket

Viimeinen työviikko ennen lomaa pyörähti leppoisissa merkeissä.

Matkavalmisteluja on jatkettu sen verran, että kamerareppu päivitettiin laukuksi. Viime talven Ateenan reissulla repusta varastettiin tavaraa, enkä huomannut ryöstöä ollenkaan, joten nyt tuntui siltä, että laukku pitää saada paremmin hallintaan ja silmien alle. Ostin myös ulkoilutakin, jotta Blue Mountainsilla ei tule kylmä. Valuutat on vaihdettu ja pyykin pesu käynnissä.

Myös ilmojen kehittymistä on seurattu tiiviisti :-) Tällä hetkellä näyttää siltä, että Hongkongissa saattaa olla vähän sateista ja ukkosta (mikä saattaisi suurkaupungissa pimeällä olla hienoakin!), mutta muuten kelit näyttäisivät suosivan.

Matkamme etenee siis HongKong - Sydney - Darwin ja Cairns -reittiä. Retkiä olemme varanneet valmiiksi jokaiseen kohteeseen.

HongKongissa teemme puolen päivän tutustumiskierroksen sisältäen käynnin Peakilla ja saaren etelärannalla.
Sydneyssä käymme muutaman omatoimipäivän lisäksi Unescon maailmanperintökohteistakin löytyvällä Blue Mountainsilla. Kokopäiväretkellä pysähdymme Leuran kylässä, näemme kolme sisarusta vuorilla ja vierailemme villieläintarhassa tutustumassa Australian erilaisiin eläimiin.

Darwinissa teemme kaksi retkeä: Litchfield National Parkiin mennessämme nautimme pitkän bussimatkan lisäksi vesiputouksista (jotka eivät tähän aikaan vuodesta ole runsaimmillaan) ja termiittikeoista ja perillä nautimme sademetsän ihmeistä. Toinen retkemme suuntautuu Katerinen rotkoon risteilylle, jossa näemme paljon erilaisia lintuja ja todennäköisesti myös krokotiilejä!

Cairnsissa teemme ensin retken Suurelle Valliriutalle Low Isles -saarelle. Siellä meillä on mahdollisuus sukellukseen tai snorklaukseen. Meillä käytännössä snorklaukseen, koska sukelluksesta ei ole vielä minkäänlaista kokemusta. Viimeinen retkemme suuntaa Kurandaan (Classic Kuranda Experience) jonne matkaamme junalla ja tulemme pois sademetsän yläpuolella kulkevaa köysirataa pitkin.

Tätä matkaa ennen reissumme ovat olleet kaupunki- tai rantalomia, mutta tästä matkasta taitaa tulla aikamoinen kokemusten ryöppy. Mukavaa :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti