sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Pitsiä

Pitsinnypläyksen kurssi alkoi torstaina ja olipa mielenkiintoista puuhaa! Ryhmässä oli paljon jo nypläyksen taitavia naisihmisiä, mutta oli meitä aloittelijoitakin viisi. Kurssiosallistujista näki, ettei kyse ole nuorison trendiharrastuksesta :-) Ja että "vanhat" kurssilaiset tunsivat toisensa hyvin ja olivat ilmeisestikin harrastaneet ryhmänypläystä jo vuosia samalla porukalla.

Opettaja keskittyi ensimmäisellä kerralla luonnollisesti enemmän meihin uusiin, olihan meille kaikki harrastukseen liittyvä uutta ja ihmeellistä. Kävimme läpi välineitä ja katsoimme, mihin niitä tarvitaan. Itselläni on melkein kaikki valmiina, mutta lankaa ja pikkuisia nuppineuloja tuli minunkin hankittua opettajalta heti ensimmäisellä tunnilla. Jatkossa hankintalistalla on myös pistelypiikki, jolla malliin eli mynsteriin pistellään nuppineuloja varten reiät valmiiksi.

Nypläyksen aloitimme kuuden parin utilla. Olin yhden utin jo tehnyt harjoitellessani perusteita kurssia varten, joten minulla oli pieni aavistus, kuinka aloittaa. Opettaja oli pistellyt meille mynsterit valmiiksi. Opettajaa kuunnellessa ja pahvia katsellessa minulle selvisi, mikä tekee pitsistä tasaista ja hienoa: mynsteri on pistelty millimetripaperia avuksikäyttäen ja reiät ovat tasaisessa rivissä pahvilla. Reikien etäisyys toisistaan riippuu siitä, kuinka paksulla langalla pitsinsä nyplää. Hyvä pohjatyö on siis tässäkin hommassa kaiken a ja o.

Kiinnitimme opettajan tekemän mallin omiin nypläystyynyihimme ja kävimme hommiin. Aikaa aloitukseen oli kulunut niin paljon, ettemme tämän ensimmäisen kerran aikana ehtineet kuin asetella nypylät tyynylle aloitusasentoon ja katsoa, kun opettaja teki ensimmäiset lyönnit... rauhallinen tahti tuntui oikein sopivalta!

Kotona olen nyplännyt uttia kierroksen ympäri, joten nyt odottelen ensi torstaita, jotta opin, kuinka pitsi päätellään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti