lauantai 21. huhtikuuta 2012

Kesän ensimmäinen matka Karjalaan

Alkavat kesän ja syksyn matkasuunnitelmat hahmottua. Tänä vuonna alkaa olla jo helppo lähteä reissuun, kun pojat ovat jo sen verran isoja, etteivät kaipaa äitiään jatkuvasti lähelleen! Matkavuosi alkoi Rooman matkalla tammikuussa ja kevään aikana on tutustuttu muutamaan kotimaan kohteeseen.

Kesäkuun alussa lähden äitini kanssa itärajan taakse Karjalaan. Äiti on syntynyt Harlussa ja käynytkin muutaman kerran kotiaan katsomassa. Tälle Evakkolasten kanssa tehtävälle matkalle minäkin pääsen mukaan :-)

Matkareitti suunnilleen näkyy kartassa:

Lähdemme maanantaina 4.6. Helsingistä ja rajan ylitämme Imatralta. Tutustumme Antrean seutuihin, Ihantalan taistelukenttiin ja ensimmäisen yön vietämme Viipurissa.
Tiistaina tutustumme Viipurin nähtävyyksiin ja ajamme Karjalankannasta pitkin Käkisalmeen.
Keskiviikkona ajelemme Laatokan rantaa pitkin pohjoiseen Sortavalan ohi matkalaisten toiveiden mukaan. Emme vielä tiedä, pääsemmekö katsomaan äidin kotipaikkaa (jossa talo on jo palanut pois), mutta Karjalan kevääseen pääsemme joka tapauksessa tutustumaan. Yön vietämme Sortavalassa.
Torstaina tutustumme Vanhan Valamon luostarisaareen, jossa meillä on varattuna opastettu kiertokäynti. Kotisuomeen ajamme Niiralan kautta ja etelään Runon ja Rajan tietä.

Matkasta tulee varmasti mielenkiintoinen historian kertaus sotiemme ajasta, jota matkakumppanimme evakkolapset höystävät omilla muistoillaan. On hienoa päästä kurkistamaan aikaan ennen omaa syntymää ja tutustumaan niihin seutuihin, joissa äiti on lapsuutensa ensimmäiset vuodet viettänyt! Ja tietysti on ihan parasta päästä tekemään tämä matka oman äidin kanssa :-)

Kamera lähtee mukaan matkaan, joten tuliaisina on varmasti paljon hienoja muistoja ja jokunen kuva rajan takaa.

6 kommenttia:

 1. Vau kuulostaa hienolta! Mielenkiinnolla odotellaan kuviasi ja juttuja Karjalasta!

  VastaaPoista
 2. Matkatar: Olen koittanut kirjoitella matkoista blogia jo reissun päällä, mutta tästä reissusta en tiedä, saanko yhteyksiä nettiin matkan varrelta vai jääkö matkapäiväkirjan julkaisu matkan jälkeisiin päiviin. Bussimatkoilla on kuitenkin runsaasti aikaa katsella ympärilleen ja kirjoitella tunnelmia ylös, joten uskoisin, että blogia tulee kirjoitettua ehkä jopa vähän tavallistakin reissua enemmän :-)

  VastaaPoista
 3. Onnekas...matka reitti kuullostaa mielenkiintoiselta. Iloista matkaa ja paljon loistavia kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulen edellisenä viikonloppuna kesäkuussa (2-3.6) sinun vetämällesi LuontoKuva-kurssille ja pääsen heti harjoittelemaan uusia oppeja noin hienoon paikkaan!

   Poista
  2. Mukavaa, sittenhän me nähdään pian.

   Poista

 4. Hei.
  Otatko yhteyttä
  Markku Summa
  Karjala-lehden avustaja, Vantaa
  markku.summa@kolumbus.fi
  Ps. Tuo spostiosoitteesi lienee vanhentunut

  VastaaPoista