sunnuntai 11. syyskuuta 2011

Tämän päivän matkahaave - Islanti

Thaimaan matkaan on vielä niin pitkä aika eikä sen suunnitteluun tarvitse enää (vielä) keskittyä, joten teki mieli käydä miettimään seuraavaa matkaa :-) Äidin kanssa on ollut puhetta pienestä matkasta rajan taakse Karjalaan touko-kesäkuussa, mutta tuo matka on ns. valmispaketti, jota ei itse sen tarkemmin tarvitse/pysty  suunnittelemaan.

Rooma on ollut tässä välissä mielessä ja tietysti kaupunkiloma on aina mukava ajatus. Tänään jouduin jostain syystä Islannista kertoville nettisivuille ja siitä se suunnittelu sitten alkoi. Olisikohan syy ollut siinä, että päähäni pälkähti siellä olevan lämpimiä lähteitä, siis paikkoja, joissa minäkin voisin mennä uimaan :-)

Islanti on aika paljon pienempi saari kuin se edellinen, jota reissasimme. Näyttää siltä, että katsottavaa olisi paljon ja saaren ympäri ajaminen (ykköstietä) tarkoittaisi 1500 kilometriä. Eikä näissä kilometreissä ole vielä laskettuna nähtävyyksiä, jotka eivät "välttämättä" sijaitse ihan tien varressa.

Mitä mielenkiintoista siellä sitten olisi? tulivuoret, kuumat lähteet, geysirit, vesiputoukset, järvet, jäätiköt, jyrkänteet Lunnineen, valasretket, ratsastus islanninhevosella, jokimelonta (tähän en löytänyt ei-kaupallista linkkiä)... siinähän niitä. Sopivasti ympäri maata!

Asuntoauto tuntuisi itsestäni mieluisalta tavalta matkustaa Islannissa. Aikaa pitäisi olla 2 viikkoa ja seuralainen, joka keksii omaa tekemistä sillä aikaa, kun minä istun kalliolla ja kuvaan Lunneja :-) Tietysti olisi hienoa, jos seuralainen osaisi / uskaltaisi ajaa asuntoautoa, mutta hätätilanteessa voisin koittaa selviytyä ajamisesta itse. Silloin auto on kyllä henkilöauto ja asuminen tapahtuu hotelleissa / maatilamajoituksessa.  Auton tulee Islannissa olla neliveto ainakin silloin, kun aikoo kulkea muuallakin kuin saaren kiertävällä ykköstiellä. 

Lintujen kannalta paras reissuaika olisi ilmeisesti keväällä, toukokuun lopulla. Loman kannalta matka tulisi sijoittumaan kuitenkin todennäköisesti elokuulle. Silloin ei mäkäräisiä olisi enää niin paljoa (kuin touko/kesäkuussa). Mitenköhän saan syksylle mahtumaan sekä Rooman että Islannin? :-) Ajatus ainakin kuullostaa mielettömän hienolta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti