keskiviikko 21. syyskuuta 2011

Ruusutunnustus

Sain Norkulta Nenä kirjassa -blogista ruusutunnustuksen, kiitokset Norkulle siitä <3

Tunnustuksessa paljastetaan lempiasioita, joten tässä minun tunnustukseni:
Lempiruoka: Tästä on tainnut olla puhetta jo aikaisemminkin :-) Lempiruokani on ehdottomasti punainen liha. Lisukkeina menevät vihannekset ja salaatti, harvoin enää peruna. Liha voi olla karitsaa, lammasta, härkää, vaikka kengurua! Kunhan se on punaista. Kanakin menee alas, mutta on heti jo arkisempi vaihtoehto.

Lempimakeinen: Voih! Irtokarkit, lakut, sulkaarusinat.... mitä näitä kaikkia onkaan. Paino ei ole koskaan ollut ongelmani, aina sitä on ollut riittävästi :-) Muistan terveydenhoitajan työpaikalla, joka saarnasi minulle terveistä elämäntavoista. Hän kehoitti: Kunnioita itseäsi niin paljon, että syö vain parasta karkeista! Älä koskaan niitä karkkipussin täytekarkkeja, jotka eivät ole parhaimmista parhaita. Tätä olen noudattanut (hehee) "tähän tarvittaisiin sellainen nolostuva hymiö". Muutama vuosi sitten karppasin ja silloin söin vain tummaa suklaata. Hyväähän sekin oli, mutta karppauksen päätyttyä luovuin siitä.

Lempilukeminen: Joskus kuvittelin, että luen paljon... mutta sitten törmäsin Norkkuun :-) On minullakin ollut kuukausia, jolloin olen lukenut viisikin kirjaa, mutta perhe, netti ja lukunopeuteni pitävät huolen siitä, että luen nykyisin vain muutaman kirjan kuukaudessa. Niitäkään en valitse sen tarkemmin, ne vain eksyvät jostain käsiini. Kirjakerho on nykyisin usein syyllinen kirjavalintaani. Viime aikoina lempilukemistani ovat kuitenkin olleet matkablogit ja -oppaat. Tänään sain Islannista kertovan Mondon oppaan, johon paneudun ihan kohta. Aikaisemmat matkaoppaat ovat yllättäen liittyneet Australiaan, Hongkongiin ja Ateenaan.

Lempipaikka käsitöille: Käsitöille? Taitaa olla vaatehuoneen nurkka :( Nuorempana ompelin paljonkin. Olen ommellut itselleni vanhojentanssipuvunkin (Dianan hääpuvun kaavalla) ja lapsille jonkin verran vaatteita. Joskus neuloinkin, villapaitakin on tullut tehtyä. Nykyisin housujen lahkeitakaan ei tarvitse enää ommella, ne vain käännetään sisäänpäin sopivan mittaisiksi. Ompelukone, saumurikin löytyvät sieltä vaatehuoneen viimeisestä nurkasta.

Lempielokuviani: Harvoin käyn enää elokuvissa. Joskus vuokraan vanhoja elokuvia kotiin, käperryn sohvan nurkkaan ja nautiskelen. Huomaan videovuokraamossa katselevani aina niitä samoja filmejä, joskus on käynyt niinkin, että olen vuokrannut melkeinpä peräkkäin saman elokuvan. Kauhun ja jännityksen joudun jättämään vuokraamon hyllylle, draama on varmasti lajina se, mitä useimmin katson. Myös dokumentit, lähinnä luonnosta, kiinnostavat.

Olen niin tuore bloggaaja, että en uskalla vielä lähestyä muita tunnustuksilla, mutta ehkä vielä joskus...
2 kommenttia:

  1. Kiitos Teuvo käynnistä. Kävin vastavierailulla ja totesin kuvasi aivan ihaniksi :-) Varsinkin Noormarkun maisemissa mieli varmasti lepää!

    VastaaPoista