keskiviikko 4. heinäkuuta 2012

Elokuun alussa asuntoautolla suomea kiertämään

Lomallani elokuussa oli minulla tarkoitus lähteä ystävän kanssa asuntoautolla Saariston rengastielle, mutta eilen ystävä kysyi, voitaisiinko käydä Ranualla katsomassa uutta jääkarhulasta? Matka-aikaa on vajaa viikko, joten molempia ei voi yhteen reissuun mahduttaa. Piti siis valita joko saaristo tai jääkarhulapsi.

Saaristo on Turun edustalla "aina", mutta jääkarhulasta suomessa näkee todella harvoin. Vaaka kallistui siis pienen mietintätuokion jälkeen selvästi pohjoisen suuntaan.  Pikaisesti vielä mietimme, mitä muuta matkaan voisi sisällyttää ja päädyimme seuraavaan reittiin:Lähtö on perjantaina 3.8 iltasella Helsingistä yksinkertaisesti siitä syystä, että vanhempieni asuntoauto "asuu" Helsingissä. Rymistelemme pohjoiseen mahdollisimman nopeasti ja kuvittelemme olevamme Hailuodossa lauantai-iltana 4.8. (kilometrejä 720).  Vietämme sunnuntai-päivän saarella (+1 majakka!) ja suuntaamme sunnuntai-iltana Ranualle (kilometrejä 220). Maanantaipäivän ihastelemme Ranualla karhujen lisäksi muitakin eläimiä. Tiistai-aamuna lähdemme ajamaan Posion kautta Kuusamoon (kilometrejä 150). Jyrävällä pitää ehdottomasti käydä, mutta uskon, että saamme Ranualla nallekiintiön muutamaksi päiväksi täyteen emmekä tällä kerralla kierrä pientä karhunkierrosta kokonaan.  Keskiviikkoaamuna lähdemme ajamaan alaspäin Suomineidon itäistä laitaa. Tämänhetkisessä suunnitelmassa pysähdymme Kuhmossa (kilometrejä 260) muutamaksi yöksi (keskiviikosta perjantaihin) ja Punkaharjulla vielä yhdeksi (kilometrejä 330). Lauantaina on tarkoitus ajaa takaisin Helsinkiin (kilometrejä 340) ja sunnuntai varataan auton siivoukselle. Kilometrejä tulee aika tarkalleen 2000.

Yöpymiset olemme ajatelleet tehdä leirintäalueilla. Hailuodossa Rantasumpun Caravan-alueella, Ranualla RanuaZoo Campingissä, Kuusamossa Retkietapissa, Kuhmossa Martinselkosen eräkeskuksessa ja Punkaharjulla vaikka Maatilamatkailu Mannilassa, jossa tarjolla on myös hemmotteluhoitoja, jos autossa istuminen ja hienoon maahamme tutustuminen ei olekaan auttanut kehoa rentoutumaan! 

Tämä kaikki tapahtuu sillä varauksella, että asuntoautoa ei ole varattu loppuviikoksi ja ystävä saa puhuttua muutaman lisäpäivän lomaa itselleen. Jos lomaa ei heltiä, palaamme sujuvasti aikaisempaan suunnitelmaan saaristorenkaasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti