sunnuntai 3. kesäkuuta 2012

Lähdön hetki lähenee :-)

Huomisaamuna on taas se aamu, josta päätimme keväällä tehdä itsellemme erityisen: rajan taakse Karjalaan lähtö! Viimeiset pyykit on juuri ripustettu kuivamaan, tavarat on kerätty sängyn päälle, matkaan lähtevä laukku valittu. Nyt ei tarvitse enää muuta kuin käydä lähtölista kertaalleen läpi, jotta kaikki tarpeellinen on kasassa ja siirtää tavarat laukkuun.

Mukaan lähtee luonnollisesti kamera, objektiiveista otan mukaan makron ja laajakulman. Jalustaa en viitsi kantaa, eiköhän se käsi ole sen verran vakaa, että maisemat saa kuvattua ilman sitäkin. Muistiinpanoja ja blogin kirjoitusta varten tälle matkalle otetaan mukaan paperia ja kynä. Verkkoyhteydet ovat kuulemma sen verran epävarmat, että en viitsi kantaa iPadia enkä varsinkaan kannettavaa mukana. Muistot tallennetaan tänne sitten, kun matka on ohi ja enin matkaväsymys tiessään!

En ole koskaan aikaisemmin käynyt itärajan takana, joten odotan matkaa mielenkiinnolla. Monesta lähteestä on saanut lukea, että luovutettua osaa karjalasta ei ole kehitetty, joten matka on samalla aikamatka menneisyyteen. Pääsen kurkistamaan siihen maailmaan, jossa äitini on aloittanut elämänsä. Tietysti tunnelma on siellä erilainen kuin sotaa karkuun lähtiessä on ollut ja se lienee hyvä myös kaikille heille, jotka tällä matkalla palaavat juurilleen.

1 kommentti:

  1. Hyvää matkaa, mielenkiinnolla odotellaan tarinoitasi ja kuviasi!

    VastaaPoista