sunnuntai 6. toukokuuta 2012

HDRää

Kävin kurkkimassa Miiwin sivuilla Makrotexin kuvaa ja törmäsin siellä aivan upeaan kuvaan sinivuokoista. Kuvassa oli tagina HDR, joten innostuin itsekin koittamaan, millaista jälkeä Luminance tekisi minun valko- ja sinivuokoistani. Tässäpä muutama tulos:


Kuvani eivät vedä vertojaan Miiwin kuvalle, mutta pikaisesti tehtyinä minusta ihan kivan näköisiä :-)

2 kommenttia:

  1. Eikös tämä olekin kivaa puuhaa:) Luminancea myös opettelen tai Ubuntussa se on Qtpfsqui, sama ohjelma kuitenkin. Netistä olen selannut mitä upeimpia hdr-kuvia, paljon on minulla vielä oppimista. Kas, kun nämä sinun kokeilusi on jäänyt minulta vallan huomaamatta.

    VastaaPoista
  2. Miiwi: Kyllä kuvankäsittely tuo valokuvaukseen ihan uuden ulottuvuuden. Kun itse 2 vuotta sitten aloitin kuvaamisen monen vuoden tauon jälkeen, ajattelin kuvankäsittelyä totuuden vääristämisenä ja päätin pysyä kokonaan erossa kuvankäsittelyohjelmista.

    Äkkiä tilanne kuitenkin muuttui, ensin netistä ladattavien ilmaisten ohjelmien kanssa ja sittemmin Photoshop Elementsin ja Lightroomin kanssa :-) Aikaa kuluu koneen ääressä kohta enemmän kuin kameran kanssa touhutessa...

    Kuvankäsittely on antanut koko hommaan ihan uuden ulottuvuuden enkä enää jättäisi sen myötä tulevia mahdollisuuksia käyttämättä!

    VastaaPoista