tiistai 13. joulukuuta 2011

Tammikuussa Roomaan

Matkasuunnitelmat ovat olosuhteiden pakosta tässä syksyn aikana muuttuneet. Iloisena yllätyksenä tammikuulle tuli matka Roomaan. Toisaalta huhtikuinen Thaimaanmatka piti peruuttaa ja sen tilalle on suunnitteilla elokuuksi matka Korfulle. Kesäkuun alkuun on vielä suunnitteilla kotiseutumatka äidin kanssa Laatokan rannalle ja Valamoon. Siinähän niitä matkoja sitten riittääkin jokaiselle lomalle tehtäväksi.

Roomaan lähdemme kaverin kanssa tammikuun puolivälissä. Maanantaina lennämme Roomaan, majoitumme hotelliin "Il Gattopardo Relais", tutustumme viikon kuluessa Rooman nähtävyyksiin ja lennämme takaisin suomeen perjantaina. Varmasti aika sopiva aika viettää isossa kaupungissa, jota ei pidemmälläkään lomalla ehtisi kuitenkaan kiertää kokonaan.

Ensimmäisenä päivänä katsastamme Colosseumin, Forum Romanumin ja Bocca della veritan alueen, toisena päivä Espanjalaiset portaat, Trevin suihkulähde, Pantheon, Vittoriano, Piazza Navona ja Capuchin Crypt. Ja kolmantena päivänä keskitymme Vatikaanin puoleiseen osaan, jossa siis hotellimmekin sijaitsee.

Matkasta tulee varmasti ikimuistoinen ja kuvia tulee todennäköisesti otettua paljon, olemmehan molemmat innokkaita kuvaajia.

2 kommenttia:

 1. Johanna, Rooma saattaa hyvinkin olla tositosi ihana... Varsinkin kun teidän hotelli näyttää olevan kivasti Vatikaanin kulmilla - käykää kurkkaamassa Castello de Sant Angelo silloin Vatikaani-päivänä, sen katolta saa kivoja kuvia... Niin ja muista se jätski! Gelatoa pitää syödä ainakin kerran päivässä ja otat sitten yhden minunkin puolestani!!!

  Ollaankin siis molemmat tammikuussa reissussa. Nopeasta vedosta huolimatta täällä alkaa Lontoo kolkutella kivasti aivosopukoissa ja suunnitelmia tehdään kovasti...

  VastaaPoista
 2. Norkku, minulla on tämän päivän aikana ollut niin hyvä olo, että usko Rooman matkan onnistumiseen on nyt todella korkealla. Uskon siihenkin, että pääsen tammikuussa töihinkin (muutamana päivänä viikossa), joko 10. päivän kieppeillä tai sitten matkan jälkeen.
  Tuntuu todella hienolta, kun olo alkaa vihdoin normalisoitumaan ja pääsen takaisin tavalliseen arkeen! Se olisi kyllä parhautta :-)

  Mutta matkasta tulee ihan varmasti tositosi ihana :-)

  VastaaPoista