perjantai 4. marraskuuta 2011

Rohkeampaa kuvankäsittelyä

Ihmeellinen kuvankäsittelymaailma avautuu päivä päivältä enemmän. Käsittelyn myötä suhde kuviin muuttuu. Enää ei olekaan tärkeää se, että kuva on teknisesti hyvä ja onnistunut, kuvan mahdollisuudet erilaisiin käyttötarkoituksiin nousee suuremmaksi tavoitteeksi. Kuvia käsitellessä on hauska nähdä, kuinka kuva itsessään vaikuttaa käsittelyn onnistumiseen ja kuinka alkuperäisen kuvan muutos vaikuttaa käsittelyn mahdollisuuksiin.6 kommenttia:

 1. Mä olen ajatellut myös joskus niin että kuvankäsittely tavallaan paljastaa kuvasta joskus jotain uutta. Joskus alkuperäisenä vähän tylsä kuva saakin käsittelystä ihan uuden tunnelman tai "jutun".

  Lemppareitani tästä ovat 2. ja 3. mutta 5. vetoaa myös jollakin oudolla tavalla. Siitä tulee minulle melkein mieleen joku van Goghin työ. :)

  VastaaPoista
 2. Oma suosikkini on tuo kolmas, mutta myös neljäs miellyttää jostain syystä. Viimeinen oli ensimmäinen kuva, jonka tein fresco-filtterillä ja siitä tuli sellainen wow-fiilis. Oli hauska nähdä, miten suuri muutos kuvaan voidaan käsittelemällä tehdä.

  Tästä saadaankin hyvä syy käydä vähän läpi myös vanhoja, jo kertaalleen hyllytettyjä kuvia, josko sieltä löytyisi joku kuva, josta käsittelyllä saisi vielä käypää tavaraa :-)

  VastaaPoista
 3. Kaikki upeita eri tavalla. Sinä olet kyllä hyvä käsittelemään kuvia. Sekin on taitolaji.

  VastaaPoista
 4. Minäkin innostuin illalla vähän leikkimään, mutta en kyllä päässyt tuommoisiin tuloksiin. Kiva oli kuitenkin antaa kuville "uutta henkeä".

  VastaaPoista
 5. Kiitos Mayo kommentistasi! Suhde kuviin kehittyy näköjään koko ajan ja niiden kanssa touhuaminen on hyvää terapiaa :-)

  Norkku, sullahan on tuo Ilon kautta -blogi, jonka aihepiiriin juuri tuollaisten kuvien julkaisu kuuluu :-) Kiva nähdä myös se, miten erilaisia kuvia eri kuvankäsittelyohjelmilla saa aikaiseksi.
  Tulen maanantaina töihin (ekat viisi viikkoa 50% työajalla), joten sitten voidaan jutella näistä ihan nenät vastakkain!

  VastaaPoista
 6. Johanna, ihanaa kuulla! Olenkin kaivannut kamera- ja matkajuttuja. :)

  VastaaPoista