keskiviikko 11. syyskuuta 2013

Islanti (Keflavik -> tie 36) - 24.8.2013

24.8.2013
klo 14.30 (17.30 suomen aikaa)

Kotipihalla lähtöaamuna


Aamu valkeni aurinkoisena herätyskellon herättäessä seitsemältä. Eilinen ilta meni pakkaillessa ja oudolta tuntui, kun mukaan pakattiin villaista, fleeceä ja sadetta & tuulta pitävää vaatetta. Harvemmin on matkalaukkuni täyttynyt tällaisilla varusteilla matkalle lähtiessäni, mutta tänään onkin suuntana Islanti, tuo tulen ja jään maa.

Eksoottinen Islanti on jo pitkään ollut haaveissani ja viime talvena mainitsin siitä isälleni. Muuta ei tarvittukaan, kun matkan suunnittelu alkoi. Kun matkasta innostui myös pikkuveljeni, on porukka sama kuin 2 vuotta sitten Australiassa. Tutussa porukassa on turvallista matkustaa.

Jo Australian matkaa suunnittelimme tehtäväksi matka-autolla, mutta suunnitelma peruuntui, kun ymmärsimme maan etäisyydet. Islanti on kuitenkin ympärysmitaltaan vain pieni osa Australiasta, reilut 1000 km, joten sinne matka-autolla matkustus sopii mainiosti. Niinpä tilasimme lennot Icelandairilta (360€/nuppi) ja vuokrasimme auton, johon me kaikki hyvin mahdumme (300€/nuppi).

Lentokoneessa istuessa tulee mieleen kaikenlaisia tarinoita, joita on Islannista lukenut ja hienoja paikkoja, joita pitäisi seuraavan viikon aikana omatoimisesti löytää. Reittisuunnitelma on tehty suurpiirteisesti, joten yllätyksille on sijaa eikä mikään pakota meitä etenemään suunnitelman mukaan. Norjalaisten öljynporauslauttojen yläpuolella ei voi muuta kuin huokaista. Kauan odotettu matka on alkanut :-)
***
On ilta, tai oikeastaan yö. Paikallista aikaa 21.45, eli suomen aikaa kohta yksi yöllä. On ollut pitkä päivä. Lento oli tasainen, mutta koskaan en ole ollut koneessa, kun laskeutuminen on ollut näin epävakaa (raf landing). Melkein tuli jo hankala olo... Kaikki meni kuitenkin hyvin ja hetken kentällä odoteltuamme tuli asuntoauton vuokrafirman ihminen hakemaan meitä. Autoon tutustuminen ja sen tarkistus vei oman aikansa, joten pikaisen kauppareissun ja iltaruoan jälkeen ajoimme Reykjavikin ohi kohti Pingvelliriä. Kartanlukija (=minä) on vielä vähän ruosteessa ja risteykset tulevat nopeasti vastaan, joten muutaman kerran kävimme ottamassa vauhtia vähän ideaalireittiä pidemmältä. Tasaisen pysähdyspaikan löysimme 36-tielle käännyttyämme melkein heti. Tässä olemme purkaneet laukut ja tehneet itsellemme pedit. Nyt alkaa jo olla myöhä, joten uni pyrkii väkisinkin silmään.

Asuntoautolla voi Islannissa parkkeerata yöksi luonnonsuojelualueita lukuunottamatta mihin vain. Leirintäalueita on kuulemma melkein joka kylässä, joten sellaisen löytyminen ei liene hankalaa sekään. Joskus menemme varmasti camping-alueelle, mutta tämä ensimmäinen yö menee nyt näin.

Keli on ollut sumuinen ja tihkusateinen. Lämpöä on n. 9 astetta. Ilma tuntuu kuitenkin jotenkin leppoisalta, joten ihan kamalan kylmän tuntuista ei ole ollut.

Keflavikin lentokentän "näkymät"


Maisemat Keflavikissa (se, mitä niistä näkyi) näyttivät tässä kelissä kuin viimeistelemättömältä rakennustyömaalta. Luonnonsuojelualuetta lähestyessämme muuttuivat maisemat vehreämmiksi ja mäkien rinteillä näimme jo ensimmäiset Islanninhevosetkin.

Kello on jo paljon ja matka on vasta alussa. Huomiselle toivon enemmän näkyvyyttä ja vähemmän sadetta. Kumpaakaan ei säätiedotus luvannut. Mieli on kuitenkin hyvä! Olen vihdoin päässyt maahan, johon olen jo pitkään toivonut pääseväni.

Päivän ajoreitti


Kuvia päivän aikana 4 :-)

 
  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti