tiistai 30. elokuuta 2011

Alkukirjaimet - AA

Kerrankin välähti heti: AAllot! Ja kuvat taas siltä Utön viikonlopulta:



Lisää AA-kuvia täältä

Alkukirjaimet - EL

Hyvällä mielikuvituksella varustettuna ei minulle tullut kirjaimista EL mitään muuta mieleen kuin eläimet. Australiassa asustaa ihan omanlaisensa eläinkunta, joten tässäpä muutama heistä :-) Kuvat on otettu Featherdale wildlife parkissa 7.8.2011
Koala

Kengurut
Vompatti
Joku möykky, siellä se maassa nokki (taisi siis olla lintu)
Linnut olivat siellä tosiaan aika hassun näköisiä

Erilaisia liskojakin oli
Kaiken kaikkiaan aika erilaisia eläimiä kuin meillä täällä kotoisassa Suomessa.

Haasteeseen ei ollut kuin kuukausi aikaa osallistua :-) Minä en ehtinyt...

maanantai 29. elokuuta 2011

Mustion linna

Enpä ehtinytkään sunnuntaina sieneen, kun tuli kutsu lähteä Turkuun katsomaan isoja purjelaivoja. Tapahtuman aikataulua katsottuamme huomasimme olevamme auttamatta myöhässä. Päätimme kuitenkin lähteä ajamaan länteen päin katsomaan, mitä sieltä löytyy. Ainakin Fiskars ja Bilnäs olivat mielessä.

Matkan varrella huomasimme ruskean tienviitan, jossa luki Mustion linna. Ei muuta kuin katsomaan, mitä kyltin takaa löytyy :-)

Järvellä oli erivärisiä lumpeita ja suihkulähde
Oli valkoisia...
ja punaisia
Tällä veneellä ei varmasti enää kannata lähteä soutelemaan
Maisema Temppelin suunnalta linnalle päin
Temppeli
Erilaiset sillat ovat hauskoja tällaisessa miljöössä
Liljat kukkivat vielä, mutta paras kukkaloisto oli varmasti jo ohi
Kanatkin laidunsivat vapaana pellolla
Täällä voisi olla aika mukava pitää vaikka työpaikan tiimipäivää
Peltihärkäkin oli tuotu tallin pihalle
Linna kukkineen
Ruusutkin kukkivat vielä


Linnan jälkeen ajoimme vielä Fiskarsiin ja Bilnäsiin, jossa pilvinen ja sateinen sää ei tehnyt paikoille kunniaa. Ravintolaa etsimme molemmista paikoista, mutta näyttää siltä, että sunnuntai-iltapäivällä eivät ihmiset tuolla suunnalla käy ulkona syömässä. Muutamia pizzerioita löytyi, mutta halusimme nauttia kunnon pihvistä. Inkoon rannasta löysimme viimein paikan, jossa söimme maukkaat pihvit.

Kaiken kaikkiaan mukava päivä ja onnistunut reissu :-)

Värikollaasit - musta

Musta on todella haasteellinen väri, joten piti vähän aikaa miettiä, lähdenkö tämän viikon värikollaasi-haasteeseen mukaan ollenkaan. Selasin kuvia, katselin silhuetteja, mutta päädyin kuitenkin seuraavaan:


Mustavalkomaanantai - Skywatch-Monday

Mustavalkomaanantaissa tänään:
Kuudanyö, tähtisade, pilvipuutarha. Ihminen siivillä, kurkiaura, outo lentävä ilmiö? - Mitä sinun taivaallasi näkyy?

Tässäpä oma taivaani:

Aurinko laskee Kivenlahdessa Espoossa
Pilvipuutarha

lauantai 27. elokuuta 2011

Sienimetsässä - kameran kanssa

En saanut onneksi koko päivää menemään kuvia selaillen ja haasteisiin vastaillen. Lähdin kameran kanssa ulos ja metsään. Lähinnä ajatukseni oli käydä katsomassa, onko kesällä satanut tarpeeksi sienien tulla.

Normaalisti lähden sienimetsään vasta syyskuun lopulla ensimmäisten pakkasten jälkeen, niin paljon hirvikärpäset minua inhottavat. Aamun lehdessä oli kuitenkin houkutteleva juttu sienistä, joten en malttanut enää odottaa.

Sieniä löytyi. Ja löysiväthän ne hirvikärpäsetkin minut :( Ei niitä kuitenkaan ihan mahdotonta määrää ollut ja jotenkin uskon, että sain ainakin suurimman osan minuun törmänneistä hengiltä.

Minulla on omat sienimetsäni, siis jokamiehen oikeudella ne olen itselleni suonut. Suppilovahverot ovat mielisieniäni, mutta myös tatit, lampaankääpä, vaaleaorakkaat, mustat torvisienet ja tietysti kanttarellit koriini kelpaavat. Ryöpättäviä sieniä en ole kerännyt, mikäli näitä myrkyttömiä vain on tarjolla.





Värikollaasit - punainen

Löysin uuden haasteen ja koska ulkona on niin surkea ilma (aurinko paistaa ja lämpöä on sopivat 23 astetta), niin lähdin selaamaan kuviani. Ajatukseni oli, ettei minulta kyllä löydy punaisia kuvia niin paljoa, että niistä kollaasin aikaiseksi saisin. Yllätys oli suuri, kun huomasin, että yhden viikonvaihteen kuvista riittää hyvinkin aineita yhteen punaiseen kollaasiin.

Eli Utö viime keväänä, ensimmäinen värikollaasini :-)





Taiteiden yö

Edellinen kerta taiteiden yössä on itselläni ollut vuonna 1996, joten päätin lähteä katsomaan, kuinka tapahtuma on muuttunut ja kehittynyt. Itseni tuntien tiesin, että yö muuttuu minulla vain illaksi, joten en pyytänyt ketään kaveria mukaan. Näin säilytin itselläni mahdollisuuden kiertää juuri siellä, missä itse haluan ja ennen kaikkea lähteä kotiin juuri silloin, kun itse haluan! Liikkeellä olin autolla, jonka parkkeerasin stadionin parkkiin.

Ihmisiä oli paljon liikkeellä:


Työkaverilta sain vinkin, että kannattaisi käydä katsomassa Kansallismuseossa ritariturnajaiset ja koska en ole taulujen ystävä, ajattelin tuon olevan mukavaa perjantai-illan vietettä. Olikin ihan hauskan näköistä toimintaa ja tuli itselle taas kerran mieleen oma ammatinvalinta. Voisikohan sitä joskus tehdä elämässään muutakin, kuin istua tietokoneen äärellä ja koittaa saada ihmiset toimimaan tehokkaasti ja järkevästi... Tässä turnajaisten kuvasatoa.

Ennen esityksen alkua hevoset kirmailivat näytösalueella

Ritarit esittelivät hevosensa ennen esityksen alkua


Keskiajalla myös maksulliset naiset esittäytyivät avoimesti :-)


Ja sitten vielä varsinainen esitys. Ihan loppuun asti en saanut kuviin tarpeeksi valoa, joten viimeiset taistelut jäivät kuvaamatta.
Oma taiteiden yö olikin tämän esityksen jälkeen valmis.

No, oliko taiteiden yö muuttunut / kehittynyt 15 vuoden aikana. Oman havaintoni mukaan en nähnyt niin paljoa taidetta ulkona luonnossa, kuin näin 15 vuotta sitten. Ihmisiä oli liikkeellä enemmän ja näytti siltä, että kaupunkiin oli tultu viettämään aikaa eikä hirveästi edes haettu taiteita. Saattaa tietysti olla, että mainio kesäinen ilma vaikutti ihmisten käyttäytymiseen.

Kotiin lähdin yhdeksän maissa, joten en tiedä, kuinka yön pimeneminen taiteiden yön viettoon vaikutti.